Individuele massage - de masseurs

André Broos

André werd geboren in Rucphen (NB), maar is sinds zijn 18e woonachtig in Amsterdam. Hij studeerde Frans en Algemene Taalwetenschap in Amsterdam en Parijs. Na zijn doctoraal was hij onder meer werkzaam als docent Frans voor volwassenen en als tolk/vertaler bij de Franse Ambassade. André kwam in contact met massage via Touch Amsterdam, waar hij diverse cursussen volgde. Daarna behaalde hij bij Leffelaar (Amsterdam) de diploma’s klassieke massage en voetreflexzonemassage (NESPG). Verder volgde hij een opleiding op het gebied van Reiki (een Japanse natuurlijke geneesmethode en levensfilosofie); sinds 1998 geeft hij hierin behandelingen en cursussen. Op het ogenblik is hij vooral actief als masseur en Reiki Master, en als docent bij verschillende cursussen van Touch. Zijn hobby’s zijn beeldhouwen, natuur, verre reizen en andere culturen. Hij woont en werkt in Amsterdam Zuid.

Afspraken via Touch of rechtstreeks via 06 1055 1931 of www.reikiart.nl of www.re-sourcemassage.nl

Omhoog

Amoy Chang

Amoy is geboren in Paramaribo en woont sinds 1983 in Amsterdam. Zij heeft jaren als bedrijfsleidster op de zaak van haar man gewerkt, totdat zij in 1990 moeder werd van een drieling (een dochter en twee zonen). In 2000 is ze op freelance basis als service-employee van de KLM op Schiphol gaan werken. Tegenwoordig werkt zij als stoelmasseur bij bedrijven en doceert de beginnerscursus klassieke massage (m/v) bij Touch als aanvulling.
In 2005 maakte Amoy kennis met massage via de basiscursussen klassieke massage en Shiatsu bij Touch Amsterdam. Sindsdien heeft zij verschillende cursussen en opleidingen op het gebied van massage gevolgd en behaalde o.a. de diploma’s massage, sportmassage en bindweefselmassage bij Leffelaar en het diploma Medisch Shiatsu-therapeut bij de ESA (European Shiatsu Academy). Tevens is zij voetreflexoloog, Sensi-therapeut, Holistic Pulser en Reiki master.

U kunt een afspraak maken via het centrale e-mailadres van Touch.

Omhoog

Stefan Duteweert

Stefan is geboren en opgegroeid in een klein dorpje in Salland, onder de rook van Deventer. Sinds 1995 is Deventer zijn woonplaats. De eerste officiële kennismaking met massage was via een massagecursus van Touch Amsterdam. Daarna heeft hij nog diverse andere cursussen en opleidingen genoten. Waaronder Sportmassage. Na ruim 15 jaar werkzaam geweest te zijn als verzekeringsadviseur en hypotheekadviseur, heeft Stefan besloten om vanaf 2008 van zijn hobby zijn beroep te maken. Nu is hij eigenaar van Massagepraktijk Deventer. In de massagestudio kan hij diverse massages verzorgen, waaronder sport- en ontspanningsmassage. Hij verzorgt massages voor zowel Touch als Stichting Touch Natuur en is tevens docent bij sommige cursussen van Touch. Met ingang van het najaar van 2008 geeft hij gedurende het hele jaar individuele Touch-Direct cursussen in zijn praktijk in Deventer.

U kunt een afspraak maken via www.massagepraktijkdeventer.nl

Omhoog

Gerald Mettam

Na een opleiding en korte loopbaan als leraar wetenschap dichtbij zijn geboortestad Sheffield, Engeland, is Gerald in 1976 naar Nederland gekomen en is bij een wetenschappelijke uitgeverij gaan werken. Op het gebied van lesgeven heeft hij verder het diploma MO-A Engels en het certificaat TEFL (Teaching English as a Foreign Language) gehaald in respectievelijk Amsterdam en Barcelona.
Hij heeft sinds zijn 19e gemasseerd en sinds 1987 op professionele basis, na een cursus bij Harry van der Tuin en de jaaropleiding Massage bij Leffelaar, te Amsterdam. Massage is dus een uit de hand gelopen hobby. Andere hobbies zijn klassieke muziek, naturisme en reizen. Hij heeft Touch Amsterdam tussen 1987 en 1989 samen met Gerrit Siersema opgericht, en later de dochterpraktijk Stichting Touch Natuur voor naturistische massage (nu, na 20 goede jaren, opgeheven). Sindsdien heeft hij de praktijken gerund en de beginnerscursus massage ontwikkeld. Hij woont en masseert in Almere.

U kunt een afspraak maken via het centrale e-mailadres van Touch.

Omhoog

Gabriëlle Min

Vanaf haar 21e woonde Gabriëlle in Amsterdam. Toen zij 20 was volgde zij een 2 jarige cursus ontspanningsmassage bij Kollaart Opleidingen in Haarlem. Hier leerde zij haar partner Lida kennen. In 1988 behaalde zij haar diploma sportmassage van de NGS. Hierna volgden nog een aantal cursussen op het gebied van massage zoals shiatsu, voetreflex massage en metamorfose massage. Verder heeft zij vele jaren cursussen gevolgd op het gebied van chakra's en healing. In het dagelijkse leven is zij verpleegkundige in de extramurale psychiatrie. Door de jaren heen heeft zij vele massagecursussen in grotere en kleine groepen gegeven. Privé geeft zij massages op afspraak in de thuissituatie (Almere-Buiten). Naast massage en chakra's, zijn haar kinderen natuurlijk zeer belangrijk. Hobby's zijn de natuur, camperen en gezondheid. Masseren is een ware rijkdom in haar leven, het geven van een massage levert haar altijd veel energie op.

U kunt een afspraak maken via het centrale e-mailadres van Touch.

Omhoog

Lida Min

Lida is geboren in Heiloo en is daar opgegroeid. Sinds 1983 speelt massage een belangrijke rol in haar leven. "In liefde mensen aanraken, met mijn handen luisteren naar het lichaam, stromende warmte dat diep doordringt in de huid gevolgd door een volledige overgave aan ontspanning, is een voorrecht aan anderen weg te geven". In 1986 behaalde zij het sportmassage diploma NGS en volgde de vier jarige opleiding ontspanningsmassage bij Kollaart Opleidingen in Haarlem. In 1987 ronde zij haar opleiding tot shiatsu-therapeute af. Na die periode volgde zij cursussen voetreflexzone massage en metamorfose massage. Zij werkte ze als sportmasseuse in een fitness-centrum en als ontspanningsmasseuse in een schoonheidssalon. Begin jaren negentig was zij werkzaam bij Touch Amsterdam, als docent voor de cursus shiatsu gecombineerd met klassieke massage. Ook heeft zij samen met haar partner Gabriëlle een cursus ontspanningsmassage ontwikkeld voor vrouwen. Door de jaren heen heeft zij altijd individuele massages gegeven. Momenteel woont zij in Almere-Buiten. Zij geeft individuele ontspanningsmassages aan huis op afspraak via Touch Amsterdam. Haar grootste hobby's zijn lekker gezond eten, natuur en reizen.

U kunt een afspraak maken via het centrale e-mailadres van Touch.

Omhoog

Gerard Moorman

Gerard is geboren en getogen in Amstelveen. Hij heeft op de Universiteiten van Utrecht en Amsterdam gezeten, om o.a. zijn doctoraal Theologie te halen. In die periode heeft hij een jaar in de USA gewerkt, meestal met daklozen. In Amsterdam heeft hij veel werk voor asielzoekers gedaan. Hij werkt nu bij een missionarissenorganisatie in Den Haag.
Bij Touch is hij zijn carrière in de klassieke massage begonnen. Heel gauw begon hij bij verschillende cursussen te assisteren. Op dit moment doceert hij verschillende cursussen van Touch Amsterdam. Hij bezit het diploma sportmassage van de NGS. Hij woont in Amsterdam-Zuidoost. Zijn voornaamste hobby is reizen.

U kunt een afspraak maken via het centrale e-mailadres van Touch.

Omhoog

Ingrid Roschar

Geboren en getogen in Amsterdam maar sinds 1991 woonachtig in Ouderkerk aan de Amstel. Na een carrière in de grafische industrie heeft zij, na de geboorte van drie kinderen, de overstap gemaakt naar de schoonheidsverzorging. Daarnaast geeft zij enkele uren per week conditiegym en turntrainingen bij de Ouderkerkse turnvereniging. Haar passie ligt echter bij het masseren en zij heeft de opleiding tot massage- en sporttherapeut bij Leffelaar dan ook bijna afgerond. U kunt bij haar in de praktijk terecht voor klassieke massage, sportmassage, Aqama® massage, voetreflexzonetherapie, shiatsu, stoelmassage, en vanaf maart 2005 ook voor bindweefselmassage en lymfedrainage. Ingrid werkt niet voor Stichting Touch Natuur. U kunt een afspraak maken rechtstreeks via 020-4967308 of info@cosmetics.nl.

Omhoog

Gerrit Siersema

Gerrit werd in Amsterdam geboren en groeide op in Drenthe. Na een technische opleiding is hij helemaal van richting veranderd, om een vierjarige diplomacursus alternatieve geneeskunde in Bloemendaal te volgen. Hierin heeft hij met massage kennisgemaakt. Daarna heeft hij de jaaropleiding Massage gevolgd bij Leffelaar, waar hij Gerald heeft leren kennen. Samen hebben zij Touch (en later de naturistische massagestichting Touch Natuur) opgericht. Jarenlang heeft Gerrit de beginnerscursus van Touch gedoceerd.
Hij heeft tegenwoordig een deeltijdbaan bij TNT. Daarnaast heeft hij een biologische tuinderij (Het Groene Buitenland) van ongeveer 3000 m2. Zijn hobbies zijn de natuur en naturisme. Hij woont in Krommenie en heeft een dochter (van 1990).

U kunt een afspraak maken via mobiele telefoon nummer 06-18294450 or via e-mail g.siersema@hotmail.com.

Omhoog

Rolf Wegman

Rolf is geboren in Amsterdam en opgegroeid in Uithoorn. Na het Atheneum heeft Rolf Psychologie gestudeerd, is omgezwaaid en heeft zich bekwaamd in IT. Hij werkt nu part-time als Database Administrator. Omdat hij naast het werken met zijn hoofd ook iets met zijn handen wilde doen is hij in 1999 begonnen met het volgen van massage cursussen bij Touch Amsterdam, en vervolgens met assisteren bij en verzorgen van cursussen voor klassieke massage. Hij was zo enthousiast dat hij een jaar de basisopleiding van het Instituut Leffelaar voor klassieke massage heeft gevolgd. Ook is hij Avatarmaster en heeft hij Reiki I gedaan. Zijn hart lag echter meer bij de Shiatsu massagetechnieken. Na de eenjarige basis-opleiding Masunaga Shiatsu afgerond te hebben bij het Instituut voor Shiatsu Massage Therapie, Shu Ha Ri, is hij nu klaar met een 5-jarige HBO opleiding tot Shiatsu therapeut bij de Dutch Shiatsu Academy. Rolf woont met zijn vrouw en drie katten in Amsterdam-Noord. Hij geeft alleen Shiatsu behandelingen. Hij deelt ook een praktijk in Hilversum.

U kunt een afspraak maken via de website van zijn praktijk: Sangha

Omhoog